SLIJEDITI GLAS SRCA

Povodom Misijskog dana u OŠ Frana Galovića na poziv vjeroučiteljice Janje Škraba-Stanešić, 24. listopada smo ugostili volontera udruge „Kolajna ljubavi“ Luku Posilovića, studenta 5. godine FER-a. Održao nam je poticajno predavanje o volontiranju i radu udruge.

Luka nam je ispričao svoja iskustva volontiranja u sirotištu sv. Ante u Tanzaniji (Afrika) te opisao kako izgleda jedan tipičan dan u sirotištu. Slušajući o djeci koja žive sretno u skromnim uvjetima zahvaljujući ljudima velikog srca, shvatili smo da sami ne znamo cijeniti ono što imamo i da nikad nismo zadovoljni.  Ono što mi smatramo pod normalno (hrana, voda, struja) nedostaje u nekim dijelovima svijeta te na tome trebamo biti zahvalni. Uz dinamično predavanje učenici su naučili brojati do 10 na svahili jeziku.

Odlučili smo sudjelovati u humanitarnom projektu „Afrički trbušćići“ kojeg provodi udruga „Kolajna ljubavi“. Humanitarne akcije koje često provodimo u našoj školi su posebna prilika u kojima učimo misliti na druge, biti nesebični i osjetiti vlastitu radost u radosti drugoga kako nam je Luka poručio i na što nas je svojim svjedočanstvom pozvao! Želimo i na ovakav način živjeti naš moto „BITI RAZLOG NEČIJEG OSMIJEHA“!

Veselimo se suradnji i zahvaljujemo Luki i svim volonterima udruge „Kolajna ljubavi“ što nam pokazuju primjer kako slijediti glas srca!


kateheta  Janja Škraba-Stanešić, dipl

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona