PETICA – igrom do zdravlja u 3.a

U sklopu brojnih aktivnosti programa PETICA– igrom do zdravlja koji je pokrenuo Hrvatski liječnički zbor u suradnji s međunarodnom organizacijom EPODE čiji je cilj edukacija  učenika i  njihovih roditelja o važnosti pravilnih prehrambenih navika i redovite tjelesne aktivnosti za zdravlje, učenici 3. a razreda sudjelovali su u brojnim tematskim on line radionicama i predavanjima projekta PETICA.

Najdraže aktivnosti  su im bile vezane  za  temu Igrom do zdravlja i aktivnosti vezane za javnozdravstveni program „Budi za pet, misli na svoj planet“ PETICE i Vrtim zdravi film Nestle Hrvatska.

Druga najdraža aktivnost vezana je  za  temu Igrom do zdravlja, u kojima je PETICA postavila zadatak istraživanja manje popularnih sportova.

Od mnogobrojnih aktivnosti,  najdraže su nam  istraživanje manje popularnih sportova ( Bacanje sjekira, Podvodni hokej, Boćanje, Mačevanje…) i sudjelovanje u nagradnom natječaju „Budi za pet, misli na svoj planet“ u kojemu su učenice Tonka Pandža i Lena Desnica osvojile nagrade, jednogodišnji najam vrta  Gruntek i Nestle poklon paket. Učenice su pobijedile u osmišljavanju zdravog tanjura u koji su „uklopile“  i samostalno uzgojenu rukolu. Bilo je tu još puno zdravih salata ostalih učenika 3.a  izvrsnoga okusa. 

U okviru navedenog programa, učenici su uzgojili svoju biljku rukolu čije je sjeme ekipa PETICE dostavila u školu. Svaki učenik je kod kuće uzgojio svoju biljčicu te ju „uklopio“ u svoj zdravi obrok. Fotografije  zdravog tanjura nalaze se na Facebook i Instagram stranici PETICE.

Učiteljica Željka Tomašec

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona