Drugi videosastanak škola partnera Erasmus+ projekta „Eco schools sustainable tomorrows“

Reciklirati? Zašto?

Odvojeno sakupljanje otpada i recikliranje osnove su modernog upravljanja otpadom jer na taj način pridonosimo očuvanju vrijednih prirodnih resursa, štedimo energiju, štitimo okoliš i smanjujemo gomilanje otpada na odlagalištima!

O toj temi i svojim iskustvima učenici i njihovi voditelja „Eco schools sustainable tomorrows“ projekta ponovno su 27. svibnja 2021. godine otvorili virtualna vrata Turske, Italije, Španjolske, Hrvatske, Litve i Njemačke i međusobno podijelili videozapise i prezentacije.

Maša Tepeš, Dora Lovrić, Dora Skomeršić, Ivan Minarik, Marko Jerčić, Tonka Valić, Jurja Pervan, Tara Medar i Anja Vlahović kroz zajedničku prezentaciju pokazali su kako je trenutak da počnemo stvarati moderno društvo u kojem odbačene stvari i proizvodi ne tretiramo kao smeće već kao vrijedne sirovine koje možemo ponovno iskoristiti.

Osvrnuli su se na bioraznolikost i poticajnu stranu sijanja i sadnje biljaka. Bioraznolikost je okosnica života. Ona je od ključne važnosti i za ljude i za zaštitu okoliša i klime. Međutim, bioraznolikost se smanjuje zabrinjavajućom brzinom: znanstvenici tvrde da svakodnevno izumre oko 200 vrsta. Naš tim savjetuje; izgradite kompostere, koristite kišnicu za zalijevanje, razdvajajte otpad u određene spremnike, smanjite uporabu plastike i plastičnih proizvoda i reciklirajte!

Učiteljica Jelena Solak Vodopija

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona