IV. MEDNARODNA STROKOVNA KONFERENCA ZAPOSLENIH V VZGOJI IN IZOBRAŽEVANJU

Ravnateljica škole Maja Lisska, voditeljica EKO škole Petra Ivanišević i učiteljica razredne nastave Jelena Solak Vodopija sudjelovale su na IV. Mednarodnoj konferenci „Z lokalno pridelano hrano in gibanjem do zdravega življenjskega sloga“ u organizaciji Društva DOVES-FEE Slovenija, održanoj u Ljubljani 14. lipnja 2021.

Desetogodišnji rad naše Ekoškole predstavili smo kroz tematski raznolike aktivnosti i međusobno povezane sadržaje oblikovane u prezentaciju pod imenom „Pratite put zeca i nećete se izgubiti“. U predstavljanju našega rada na engleskom jeziku pomogli su nam naši učenici Sunčica Boban, Katja Mušćet i Marko Jerčić.

Konferencija je bila usmjerena na ekovrtiće i ekoškole s naglaskom na važnost obrazovnih aktivnosti u području odgoja i obrazovanja za okoliš, biološke raznolikosti, energije, klimatske promjene, otpada, SDG’s (ciljevi održivog razvoja), proizvodnje i prerade hrane te prehrane, zdravim aspektima prehrane i primjerima dobrih praksi iz obrazovnog okruženja, od vrtića do osnovnih i srednjih škola.

Na konferenciji je sudjelovalo 100 odgajatelja, učitelja i profesora iz vrtića, osnovnih i srednjih škola iz Slovenije, Hrvatske, Estonije, Islanda i Velike Britanije. Primjere dobre prakse u četiri odjeljka: područja zdrave i sigurne prehrane, prehrambene baštine, odgovorne prehrane, vježbanja i regionalne suradnje predstavilo je 87 sudionika konferencije. Radovi sudionika objavljeni su u „Zborniku prispetkov IV. Mednarodne strokovne konference zaposlenih v vzgoji in izobraževanju“ te na  https://ekosola.si/iv-mednarodna-strokovna-konferenca-zaposlenih-v-vzgoji-in-izobrazevanju/

učiteljica razredne nastave Jelena Solak Vodopija

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona