RADDAR – radionice matematike i programiranja

Pozivamo zainteresirane učenike da se pridruže RADDAR – radionicama matematike i programiranja .

Kao i prijašnjih godina radionice će se održavati u prostorima XV. gimnazije i Fakulteta elektrotehnike i računarstva i to počevši od 18. listopada 2021.

Održati će se matematičke radionice RADDAR i radionice programiranje u Pythonu RADDAR_prog, za učenike od 5. do 8. razreda osnovne škole. Radionice su besplatne i svi učenici koje zanima matematika i rješavanje problema programiranjem su dobrodošli.

Uz XV. gimnaziju i FER, suorganizator aktivnosti su udruga Mladi nadareni matematičari „Marin Getaldić“ (MNM) i Hrvatsko matematičko društvo, a u aktivnostima će sudjelovati i studenti Matematičkog odsjeka PMF-a te studenti FER-a.

Cilj aktivnosti je razvoj matematičkih znanja, matematičkog mišljenja, računalnog načina razmišljanja kao i povećanje motivacije za učenje matematike kao i informatike, kroz upoznavanje s primjenom. Radit će se na produbljivanju propisanih matematičkih sadržaja na radionicama iz matematike odnosno sadržaja iz područja programiranja na radionicama iz programiranja u Pythonu, kroz rad, igru i upoznavanje s učenicima XV. gimnazije, kao i studentima matematike i FER-a te članovima udruge MNM. Polaznici mogu pohađati radionice te upoznati laboratorije XV. gimnazije i FER-a.

Za oba navedena programa prijaviti se možete popunjavanjem online upisnice koja se nalazi na web stranici www.mioc.hr. Za dodatne informacije možete se javiti Vesni Ovčina na vovcina@mioc.hr ili Zlatki Markučič na zmark@mioc.hr.

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona