Obilježavanje Dana djece s Down sindromom

I ove godine smo se pridružili obilježavanju Dana djece s Down sindromom rasparenim šarenim čarapicama.

Danas (21.3.2022.), na prvi dan proljeća, obilježavanju Svjetskog dana osoba s Downovim sindromom, nošenjem šarenih rasparenih čarapa pridružili su se učenici 1.a razreda i njihova učiteljica Marija Jarić.

1.a razred pohađa naša draga Down prijateljica Una Džanić zbog koje smo se posebno veselili obilježavanju navedenog dana.

U suradnji s obitelji Džanić učiteljica je učenicima htjela približiti i upoznati ih po čemu je Una jednaka svojim prijateljima, a opet i različita.
Unina sestra Asja i prijateljica Matea održale su kratko i poučno predavanje kojim su učiteljici i prijateljima iz razreda približile što je to Down sindrom te na koji je način Una različita od svojih prijatelja.

Simbol Dana osoba s Downovim sindromom su šarene čarape pa smo i mi na noge obuli rasparene čarape. Nošenjem šarenih čarapa skrenuli smo pozornost na potrebu uvažavanja različitosti, te na mogućnosti osoba s Downovim sindromom.
Mnogo toga smo naučili te smo zaključili kako je važno pružiti podršku osobama s Down sindromom kako bi se što bolje integrirale u društvo.

Nakon poučnog predavanja, plesa, fotografiranja te slavljenja bogatstva različitosti, odlučili smo se počastiti slatkišima!

Ovaj dan je posebno obilježio 1.a razred.

Osim 1.a razreda, dan su obilježili i drugi razredi naše škole.

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona