Edukacija projekta Jednaki u različitosti u Parizu

U sklopu Erasmus+ projekta K1, Osnovne škole Frana Galovića pod nazivom Equal in diversity (Jednaki u različitosti) učiteljica 2. c razreda Tatjana  Orešković sudjelovala je u edukaciji pod nazivom Gifted children (Darovita djeca).

Edukacija je održana u Parizu od 21. ožujka do 25. ožujka 2022. godine. Od ponedjeljka do četvrtka radili  smo u dvije skupine. U njenoj je skupini bilo dvoje sudionika iz Španjolske, dvoje iz Njemačke, jedan iz Turske i još 4 iz Hrvatske (Rijeka, Makarska, Zagreb)

 U četvrtak smo se okupili na Montmartru, podijelili u timove po 5 sudionika kako bi odigrali SCAVENGER HUNT (potragu za blagom).

Organizator edukacije je Anatolia Eğitim ve Danışmanlık.

Cilj edukacije je bio potaknuti učitelje na promišljanje o izradi fleksibilnog i razlikovnog  kurikuluma za darovite učenike kako bi se prevladale razlike u brzini, širini, dubini i tempu kojim oni svladavaju ishode učenja u područjima svojih sposobnosti i interesa.

Tijekom edukacije dobili smo neke praktične preporuke koje su usmjerene na način poučavanja darovitih učenika i osmišljavanje motivirajućih aktivnosti.

Prikazane aktivnosti su i nas poticale da se kognitivno, fizički i socijalno uključujemo, što je značajno utjecalo na našu motivaciju i izrazito pozitivne emocije.

Usvojeno znanje primijenit će se u radu s potencijalno darovitim učenicima od 3.-5. razreda, kao i roditeljima kroz aktivnosti tijekom iduće školske godine.

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona