Znanstveni tjedan u 4.d

Nastavljamo sa znanstvenim tjednom. U četvrtak 19. svibnja učenici 4. d razreda slavili su dan učionice na otvorenom poznat u svijetu kao OutDoor Classroom Day. Globalni pokret osmišljen kako bi vrijeme na otvorenom postalo dio dana svakog djeteta. Za taj dan su nabavili komade drva, trstiku, čavliće, pilice, čekiće i uz pomoć i veselo druženje sa tatama prionuli prema ozbiljnom cilju izrađivanja kućica za solitarne pčele.

Prije rada učiteljica Jelena uputila ih je u načine rada i alat kojim će se služiti. Znanjem iz matematike izračunali su kako podijeliti komad drva na jednake dijelove te koliko ćemo takvih dijelova dobiti i koliko kućica izgraditi. Vještim rukama i pažljivom pomoći tate Berca, Landeka, Vaneka i Vukobratovića krenuli smo piliti drva i trstiku. Svaki je komad trebalo obraditi brusnim papirom te čavlićima spojiti u konstrukciju kućice. Učenici su pokazali spretnost i vještine i njihove su kućice spremne za pčele i kukce.

“Jako mi se svidjela radionica i puno sam se zabavila, jer volim izrađivati stvari!.”, Zoja Krstulović

” Zabavno je isprobati nešto novo uz suradnju i pomoć prijatelja i odraslih. Lijepo je pomagati prirodi. Pomogli smo kukcima i dobro se zabavili”, Tara Arapović”

Danas je bio zabavan dan. Ovakve dane bismo trebali imati češće.”, Tamara Vukašinec

“Sve mi je bilo jako zabavno i poučno, pogotovo uz pomoć učiteljice i tata. Nikada mi nije bio zabavniji dan u školi.” Emanuela Štrk.

“Bilo mi je jako lijepo. Pomogli smo kukcima. Drago mi je da smo proveli dan s očevima. Ovo mi je bio drugi Dan očeva.”, Nikolina Landeka

“Ovo je bio poseban dan. Ne znam kada sam se zadnji puta tako dobro zabavila u školi. Voljela bih da bude više takvih dana.”, Aurora Roščić

#science#outdoorclassroomday

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona