POSJET GRADSKOM DRUŠTVU CRVENOG KRIŽA ZAGREB

Dana 7. lipnja 2022. učenici koji sudjeluju u radu izvannastavne aktivnosti „Podmladak Crvenog križa“ u pratnji vjeroučiteljice Antee i knjižničarke Darie su posjetili prostore Gradskog društva Crvenog križa u Sigetu. 

U samom prostoru su nas srdačno dočekale gospođa Marija Magdalena Mlinarić te gospođa Tena Kurjan. Gospođa Mlinarić je voditeljica socijalno – humanitarnih programa i projekata u Crvenom križu.

Učenici su kroz zanimljivu radionicu i zadatke osvijestili koliko je svatko od nas poseban i drugačije razmišlja i vidi svijet i ono što se događa oko nas. Potaknula nas je i na to da bolje vidimo osobe oko nas, posebno one u potrebi. Gospođa Tena je diplomirani politolog te se u Crvenom križu bavi radom sa starijim osobama te ih u tome usmjerava. Na zanimljiv način, popraćen raznim dogodovštinama i fotografijama, nam je predstavila široki djelokrug rada Crvenog križa. Saznali smo i kako je sam Crveni križ dobio ime.

Učenici su, u ugodnoj i opuštenoj atmosferi, saznali sve što je ih je zanimalo te razgledali radove korisnika. Posebno im se svidjela prezentacija o pružanju prve pomoći te lutka za vježbu, ali i to što su svoje sudjelovanje u humanitarnim akcijama sada povezali sa vidljivim rezultatima – pomoći onim najsiromašnijim.

Susret smo završili prigodnim druženjem i podjelom malim znakova pažnje naših voditeljica.  

vjeroučiteljica Antea Anđić 

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona