Jednaki u različitosti 2 – Europass Teacher Academy

Učiteljice razredne nastave naše škole bile su od 15. do 21. kolovoza 2022. godine u Firenci u sklopu projekta „Jednaki u različitosti 2“. Sudjelovale su na dva različita tečaja u organizaciji Europass Teacher Academy.

Učiteljica Sanja Minarik pohađala je tečaj „Creative drama to foster participation among special needs students“. Naučila je dizajnirati dramske igre, kako promicati vrijednosti inkluzije, tolerancije i suradnje u razrednoj zajednici, kako uvesti igru kao izražajno sredstvo koje potiče kreativnost. Također je naučila izgraditi lik i organizirati priču, koristiti dramsku igru za poticanje sposobnosti samoizražavanja (voditelj Stefano Scotti).

Učiteljica Danijela Gracin pohađala je „We are all special: Inclusion and support for students with special needs in and out of the classroom“ (voditeljica Susan Gagliano).Usvojila je kako promicati stav „Svi smo različiti”, vršnjačku interakciju i vršnjačku podršku smatrati temeljnim elementima za izgradnju socijalnih vještina, samopouzdanja i suočavanje sa stresom i bespomoćnošću, iskusila je učinkovite tehnike opuštanja (Mindfulness), te naučila pozitivne i praktične strategije za poboljšanje učinkovite komunikacije s roditeljima i s ostatkom razreda.

Izvrsno iskustvo, obje smo oduševljene edukacijama i našim edukatorima. Od kulturoloških aktivnosti u cijenu kotizacije su bili uključeni posjeti Sienni, Pisi i San Gimignanu, obilazak Firence uz stručno vodstvo, te Chianti tura kroz Toskanu.

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona