Divno proljetno prijepodne uz naše vode drugih razreda

Svjetski dan zaštite voda 22. ožujka nismo samo obilježili, već smo i posjetili vode u blizini našeg naselja. Svega 5 minuta vožnje autobusom od Dugava nalaze se jezero Bundek i rijeka Sava.
Ponovili smo što smo do tada na satu prirode učili o vodama, koje sve vrste postoje, te pomnije istražili biljni i životinjski svijet uz glavno i sporedno jezero Bundek.

Prelazeći savski nasip spustili smo se do rijeke i prepoznali po čemu se ona razlikuje od jezera. Nekim učenicima je to bio prvi susret sa Savom iz neposredne blizine.

Izvanučionička nastava koja potiče zanimanje za upoznavanje zavičaja ima višestruku vrijednost. Osobito je važno ako pridonosi razvoju ekološke svijesti u učenika, pa smo u drugom razredu odabrali upravo tu temu o vodama. Naučili smo već prije na satovima prirode i društva kako očuvati okoliš i zaštititi ga.

Nakon predaha prepustili smo se promatranju i osluškivanju jezera. Sjedeći na oblucima uz obalu Bundeka dojmove smo podijelili uz sendvič i vodu koju smo ponijeli u ruksacima. Naravno da nas je pozdravio i predivan labud.

Nazad smo se vratili pješice. Bio je to pravi skupni doživljaj zavičaja i zavičajnih voda. A o hodanju bi se dalo raspravljati. Veselimo se novim iskustvima!

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona