Početak gostovanja Erasmus+projekta “Stronger schools with 21.century skills”

U našoj se školi od 10. listopada 2022. do 14. listopada 2022. održava 3. mobilnost učitelja u sklopu Erasmus+projekta “Stronger schools with 21. century skills”.

Za naše goste iz Bugarske, Turske, Latvije i Italije, pripremili smo bogat program. Glavna projektna aktivnost naziva se City games te uključuje zabavne i istraživačke načine otkrivanja znamenitosti grada Zagreba .

Ostale aktivnosti odvijat će se u našoj školi  (job shadowing, prezentacija obrazovnog sustava u RH) i školskom dvorištu, u centru grada Zagreba, u Šibeniku, NP Krka te Hrvatskom zagorju (Kumrovec i Veliki Tabor). Našim gostima želimo ukazati na različitost i posebnost naše domovine te bogatu kulturnu i prirodnu baštinu.

Predviđene su različite igre ledolomci i igre za poticanje suradnje i suradničkog učenja te sportske igre.

Na sam dan dolaska naših gostiju iz Bugarske, Turske, Latvije i Italije, učenici OŠ Frana Galovića te učiteljice razredne nastave, upriličili su priredbu dobrodošlice. Predstavljen je uvježbani glazbeno-scenski program, a u sklopu priredbe, prikazani su  i dijelovi naše baštine te kulturnog bogatstva Hrvatske.

Prvog dana boravka, naši su gosti imali priliku posjetiti nas na nastavi, sudjelovati u odgojno-obrazovnom procesu (job shadowing) te vidjeti provedbu strategija podučavanja za vještine 21. stoljeća. Uslijedila je prezentacija obrazovnog sustava hrvatskih škola koju su pripremile pedagoginja te psihologinja škole. Formalni dio završio je prezentacijom zemalja sudionica projekta te evaluacijom.        

Zemlje sudionice su predstavile obrazovne sustave svojih zemalja i načine razvijanja životnih vještina kod učenika. Nakon toga, slijedila je podjela  poklona. Prvi je dan zaključen opuštenim druženjem u kultnoj zagrebačkoj slastičarni Vincek gdje su gosti imali priliku probati razne tradicionalne slastice, večerom u centru grada te upoznavanjem s našim tradicionalnim plesovima (folklor) kao važim dijelom naše kulturne baštine.

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona