Virtualna mobilnost Eco schools sustainable tomorrows – Litva

U tjednu od 26. do 30. rujna 2022. tim učenika Erasmus+ projekta “Eco schools sustainable tomorrows” pod vodstvom učiteljice Jelene Solak Vodopija sudjelovali su virtualnoj mobilnosti sa partnerima domaćinima iz Litve – škola Sakiu rajono Lekeciu mokykla – daugiafunkcis centras (grad Kaunas). Dogovorena tema, za koju smo se pripremali bila je biološka raznolikost i Ugljični otisak.

Iako se nismo družili u živo sa ekipama iz Njemačke, Španjolske, Turske, Italije i Litve iz naše smo se školske knjižnice javljali uvijek spremni i veseli. Učenice Marta Hrvačić, Ira Krpan i Leona Eterović predstavile su svoj zadataka o biološkoj raznolikosti školskog okoliša, a ostale su države prezentirale radove o Ugljičnom otisku. Na susretu sa njihovom školskom Eko grupom međusobno smo predstavili škole i odigrali Kahoot. Bili smo odlični i prezadovoljni našim znanjem i iskustvom. Svidjeli su nam se razgovori i razmjena mišljenja o Erasmus projektu i globalnom zatopljenju.

Bilo je ovo jedno veliko iskustvo i jako mi je drago što sam mogla biti dio ovoga i jedva čekam iduće projekte.

Bez obzira i na nedostatke virtualne mobilnosti, odlično smo se zabavili i naučili nešto novo. Prisjetili smo se kako je raditi na daljinu, međusobno smo se bolje upoznali…

Mislim da je to bila odlična prilika jer smo mogli svi sudjelovati. Učenici koji još nisu putovali u sklopu Erasmus projekta mogli su steći dojam kako je to.

 Meni je osobno jako drago što sam mogla sudjelovati u ovom zadatku te se nadam da će ih biti još.

Bilo mi je jako lijepo ova zadnja tri dana raditi ove prezentacije i imati ove virtualne mobilnosti, ali ono što mi je bilo najljepše je bila ekipa sa kojom sam radila sve ovo. Idemo u istu školu, vidimo se na hodnicima, ali nikad nisam pričala s njima. U ova zadnja tri dana sam se jako puno zabavila s njima i jako puno smo se svi zajedno zabavili. Kao tim smo sve dobro radili i nadam se da ću moći opet sudjelovati u ovakvom projektu .

Nama je bilo jako zabavno, lijepo i poučno na sastancima. Naučili smo neke nove stvari o ugljičnom otisku, klimatskim promjenama i vidjeli smo kako učenici iz Litve provode dane u školi.

Mislimo da smo bili jako složan tim. Pomagali smo jedni drugima reći nešto što nismo znali reći na  engleskom, dogovarali se oko prezentacija i sl.

Ira Krpan,8.b, Jurja Vrbanac, 7. b, Marta Babić, 8. b, Marta Hrvačić, 8. b

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona