Terenska nastava šestih razreda

Mislite li da bi bilo zgodno imati moć teleportacije i u trenu otići kud god poželite? Zamislite da u jednom danu možete obići svijet.

Naši su šestaši u ponedjeljak 24.10. učinili upravo to: proveli su dan izvan Hrvatske i obišli cijeli svijet, ali u malom. U pratnji svojih razrednica Dubravke Despoja, Nikoline Šojat, Ane Vukušić Mahin i Maje Jeleković te učiteljice Magdalene Pleše i učitelja Mirka Mojzeša, učenici šestih razreda posjetili su Minimundus kraj Klagenfurta u Austriji. Vidjeli su minijature Kipa slobode, Bazilike sv. Petra u Vatikanu, Sydneyske opere, Londonskog Towera, Bijele kuće, Taj Mahala, Eiffelovog tornja, Slavoluka pobjede i još puno drugih svjetskih znamenitosti, među kojima su čak i dvije naše: crkva Sv. Marka i Porer, otočić sa svjetionikom koji se nalazi blizu Pule.

Naravno, put oko svijeta prilično je izazovan, pa su u centru Klagenfurta pronašli po nešto za svačiji ukus i okrjepu – od Dunkin Donutsa do pravih austrijskih Würste (kobasica). Ljestvica je postavljena zaista visoko i bit će teško nadmašiti ovakvo putovanje, ali će u budućnosti svakako pokušati.

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona