Učenici i učitelji OŠ Frana Galovića obilježili su Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Još od davnih vremena postoji izreka: „Povijest je učiteljica života“. Novi naraštaji iz povijesti trebaju učiti i sjećati se – događaja i ljudi, suosjećati s njihovom patnjom, odati im priznanje za žrtvu kako bi se spriječilo ponavljanje povijesti.

Odlukom Hrvatskog sabora od ožujka 2020. godine, 18. studenog obilježava se Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

U četvrtak 17. studenog u 14 sati, u predvorju naše škole, prisjetili smo se teških jesenskih dana ratne 1991. godine kada je, nakon gotovo tromjesečne opsade, slomljena obrana grada na Dunavu – Vukovara.
Prisjetili smo se mnogobrojnih mjesta patnje i tisuća stradalih, ranjenih i umrlih u Domovinskom ratu.


Učenici osmih razreda su sa svojom mentoricom Anom Vukušić Mahin pripremili svečani recital s pjesmama koje su tematski vezane uz Domovinski rat.
Nakon prigodnog recitala, učenici trećeg razreda su sa svojom učiteljicom Jasnom Levanić Rogić otpjevali pjesmu Vukovar napisanu i skladanu baš za ovaj dan.
Potom su se predstavnici učenika svih razrednih odjela u tihoj koloni zaputili na školsko dvorište gdje su zapalili svijeće i minutom šutnje odali počast svim stradalima u Domovinskom ratu.

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona