Škola u prirodi trećih razreda na Sljemenu

U ponedjeljak 5. prosinca 2022. učenici trećih razreda, 3.a, 3.b i 3.c su u pratnji učiteljica Marije Krpan, Jasne Levanić Rogić, Tatjane Orešković i Dijane Bebek krenuli u petodnevnu školu u prirodi na Sljemenu u Domu Crvenog križa.

Učenici su učili o temama poput orijentacije u prirodi, snalaženja u vremenu, šumi, životinjskom i biljnom svijetu, pričama i legendama ovog kraja, hodanja i igara u prirodi.

Organizirana su i predavanja koja su držali policajci, liječnici, spasioci HGSS-a i spasioci iz područja spašavanja u vodi.

Obišli su rudnik Zrinski i upoznali se s teškim rudarskim zanimanjem, posjetili kapelicu Majke Božje Sljemenske kraljice Hrvata i upoznali se s povijesti crkve, posjetili vrh Sljemena gdje su obišli žičaru, radio toranj, skijaške puteve te planinarski dom Grafičar.

Večeri su im bile ispunjene programom koji su vodile studentice Učiteljskog fakulteta na kojem su pokazali svoje vještine i talente te su dobili zaslužene diplome.

Hvala svim učenicima koji su bili ozbiljni i vrijedni tijekom škole u prirodi te su shvatili smisao i vrijednost našeg okupljanja.

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona