Zimska bajka – Orašar

Najljepše doba godine, koje najviše veseli naše najmlađe, upravo je sada u prosincu, stoga ne postoji bolji način da oživimo duh Božića od predivne predstave i bajke – Orašar.

Galovićev Orašar inspiriran je istoimenim baletom Petra Iliča Čajkovskog koji je nastao prema bajci Orašar i kralj miševa E. T. A. Hoffmanna.
Podsjetimo, radnja naše predstave smještena je u božićno vrijeme. Djevojčica Klara na Badnju večer ispod bora pronalazi nesvakidašnji dar, drvenog orašara kojim se razbijaju orasi te s njime proživi čudesne dogodovštine u izmaštanu svijetu.

Dvjestotinjak učenika naše škole sa svojim učiteljicama i ravnateljicom na čelu u nekoliko prosinačkih tjedana postavilo je ovu zimsku bajku na pozornicu koja je ovog puta bila u školskoj dvorani. Iako se na samom početku sve činilo kao da neće uspjeti, vrijedne ruke izradile su kostime i scenografiju, naučili su se tekstovi i plesni koraci, postigla se izvrsna suradnja između malih i velikih učenika, a učiteljice su postale pravi umjetnički tim dostojan i velikog teatra.

Premijera naše zimske bajke održana je 16. prosinca u 18 sati, a veliki pljesak po završetku predstave najveća je nagrada svim Galovićima koji su sudjelovali u ovoj čaroliji!

Posebno zahvaljujemo Studiju Arena, koji nam je pružio tehničku podršku, kao i Tetra studiju za stvaranje trajne uspomene.

Čestit Božić i mirne blagdane žele vam Galovići veliki i mali!

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona