KIDAMO – Erasmus+ KA1 Effective use of technology in teaching

U sklopu K1 projekta učiteljica kemije, Daria Stejskal, sudjelovala je na tečaju  Effective use of technology in teaching koji se održao u Scaraboughu u Velikoj Britaniji na Anglolang Academy of English u periodu od 2. 9. do 7. 9. 2019. godine. Tečaj je namijenjen  učiteljima koji žele koristiti inovativne tehnologije u nastavi, razmijeniti ideje i iskustva na primjerima dobre prakse, stvoriti mrežu nastavničkih kontakata u Europi, povećati svijest na koji način i u kojoj mjeri koristiti tehnologiju u nastavi  te steći nove ideje kako pomoću tehnologije približiti učenicima STEM područje. Na tečaju polaznici su upoznati s novim web-alatima i digitalnim obrazovnim sadržajima koji povećavaju kvalitetu rada u nastavi, osobito u radu s potencijalno darovitim učenicima.

Upotrebom IKT-a učenici se osposobljavaju za sigurnu i kritičku upotrebu komunikacijsko-informatičke tehnologije za rad, osobni razvoj i društveni život. Razvijaju se vještine pronalaženja, procjene, pohranjivanja, stvaranja, prikazivanja i razmjene informacija, što doprinosi razvijanju suradničke mreže među učenicima. Primjenom IKT-a u nastavi, kao jedne od metoda poučavanja, stvara se podloga za dobar istraživački rad, povećava se motivacija učenika, razvija znatiželja prema STEM području te  kreativno  i kritičko mišljenje uvažavajući etičke kodekse online komunikacije.  Digitalni obrazovni sadržaj (DOS) omogućuje individualizirani pristup poučavanju i učenju na način da učenik može prilagoditi sadržaje i aktivnosti vlastitoj brzini, načinu i redoslijedu učenja. Aktivnostima i zadatcima,  glazbom, zabavnim elementima, igrom i sl. DOS motivira učenike, a upotrebom IKT-a u nastavi u duhu multikulturalizma i tolerancije, potiču se i uvažavajuća  pravila ponašanja i komunikacije na internetu.

Razmjenom iskustva i dobre prakse, upoznavanjem različitih kultura i stvaranjem novih prijateljstava Erasmus projekti osnažuju i motiviraju  učitelje za daljnji  rad.

mr.sc. Daria Stejskal, prof

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona