Završeno istraživanje na temu „Subjektivna dobrobit djece u Hrvatskoj“

Zadovoljstvo nam je objaviti rezultate provedenog istraživanja u Osnovnoj školi Frana Galovića na temu „Subjektivna dobrobit djece u Hrvatskoj“ organiziranog od strane Studijskog centra socijalnog rada u Zagrebu. Kroz ovo istraživanje financirano od strane Unicefa Hrvatska se pridružila projektu Children’s Worlds u kojem sudjeluje 44 zemalja svijeta čiji je cilj prikupiti podatke o aktivnostima djece i njihovoj percepciji vlastite dobrobiti, a čija je krajnja svrha poboljšanje života djece kroz distribuciju rezultata i preporuku donositeljima javnih politika, stručnjacima i široj javnosti. U okviru istraživanja u Osnovnoj školi Frana Galovića provedeni su roditeljski sastanci u kojima se roditeljima objasnila svrha i cilj istraživanja pri čemu su roditelji imali prilike izjasniti se jesu li suglasni da njihovo dijete sudjeluje u provedbi istraživanja.

Istraživanje je započelo u školskoj godini 2018./2019. te je obuhvatilo pojedine razredne odjele 2., 4., i 6. razreda, a završilo u školskoj godini 2020./2021. te je obuhvatilo iste učenike iz prethodnog ciklusa istraživanja, sada učenike 4., 6. i 8.razreda koji su uz prethodnu suglasnost roditelja pristali na sudjelovanje. Rezultati istraživanja nalaze se u prilogu ovog Izvješća.

Vjerujemo kako će nam ovi rezultati omogućiti bolji uvid u to kako su novi krizni događaji djelovali na dječje živote i njihovu subjektivnu dobrobit te nam pomoći u osvještavanju u kojim područjima života djeci trebaju dodatna pomoć i podrška od strane odraslih.

Zahvaljujemo svim učenicima koji su sudjelovali u provedbi ovog istraživanja. Aleksandra Vukelić, šk. psihologinja

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona